İlk olarak 1940’lı yıllarda üretimine başlanan Volkswagen Transporter, günümüze kadar süreçte tasarım yönünden devrim yaşamış otomobillerden birisidir. Günümüze gelene kadar 5 jenerasyon şeklinde kullanıcıya sunular Volkswagen Transporter; 5. jenerasyon otomobillerinde oldukça modern çizgilere sahip.
Ülkemizde panel van, camlı van ve city van olarak üç ayrı görünümde sunulan Volkswagen Transporter 4. jenerasyondan farklı olarak daha uzun bir boya sahip. 4707 mm olan uzunluk, 5. jenerasyonda 4890 mm değerine yükseltilmiş.
Otomobilin iç tasarımına baktığımız zaman; her zamanki gibi Volkswagen şıklığı, kalitesi ve mükemmel işçiliği dikkat çekiyor. Orta gövdede bulunan klime kontrol tabloları ve havalandırma ızgaraları oldukça iyi konumlandırılmış. İç tasarımda dikkat çekici öğelerden olan gösterge tablosu, tüm Volkswagen’lerde olduğu gibi okunaklı ve şık. Arka ışıklandırmaları özellikle gece sürüşlerinde iç tasarıma farklı bir hava katıyor. Volkswagen Transporter yeni jenerasyondaki en büyük iç değişiklik vites topuzunun konumu. Orta konsola doğru yerleştirilmiş olan vites topuzu, sık sık vites değiştirilmesi gereken şehiriçi ortamlarda daha rahat bir sürüş sağlıyor.
Volkswagen Transporter’in performans verileri de oldukça etkileyici. 2.5 litre hacminde ve 130 beygir güçte dizel motoruyla güçlü bir performans grafiği çiziyor ve Volkswagen tutkunlarını memnun ediyor. 0 – 100 km/h arası hız değişkenliğine 11 saniyede ulaşan Volkswagen Transporter yakıt tüketiminde de kullanıcılarını memnun edecek düzeyde. 100 kilometre mesafede ortalama 7.5 litre motorin tüketen Volkswagen Transporter yüksek performansı, mükemmel yol tutuşu, güçlü iç tasarımı ile bir ticari otomobilden daha fazlasını kullanıcılarına sunuyor.
Özellikle ülkemiz yollarında geniş yapısı ile, dar yollarda sorun çıkarabilecek kadar geniş olan kasası Volkswagen Transporter’ın tek dezavantajı denilebilir.